DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ragbi škola vratila se sa Ferraretta

j

Prošlo je sad već 3 dana od kad su se naši mali ragbijaši i ragbijašice vratili sa svog prvog Ferraretta - prijateljskog turnira u Veroni, dojmovi su se slegli i sad smo spremni s Vama podijeliti našu priču.

 

 

 

 

 

 


Oko pedesetak djece Ragbi kluba Nada među kojima po prvi put u mlađim kategorijama 4 djevojčice, te uz  pomoć nekoliko kolega iz Ragbi kluba Brač igrali su proteklog vikenda na prijateljskom turniru Ferraretto u Veroni i postigli zapažene rezultate. S puta smo se vratili sa jednim petim i dva šesta mjesta, sretni, zadovoljni i ponosni spremili svoje pehare među gužvu u vitrinama kluba. Ferraretto je ragbi turnir kluba Valpolicella i to 20. izdanje, no prvo na kojem je bila neka hrvatska ekipa, ustvari čak tri ekipe. Nastupili su na turniru djeca do 8, do 10 i do 12 godina te skupili mnogo iskustva kojeg nažalost u Hrvatskoj nemaju gdje, jer osim Nade i Brača još nitko ne pokazuje interes rada sa tako malim uzrastima.

Na put smo krenuli sa 2 autobusa u petak ujutro i čekala nas je duuuga vožnja do predgrađa Verone gdje smo odsjeli. Umorni od puta, podjelili smo dresove, večerali i krenuli na spavanje jer u Subotu nas je čekalo iznenađenje.

Subotu ujutro odlučili smo s našim malim ragbijašima ali i roditeljima koji su nam bili u pratnji provesti na team buildingu u adrenalinskom parku jungle adventures što se pokazalo kao odličan izbor. Preći stazu na 2 do 4 metra visine bilo je super zabavno ali i izazovno. Neki su se po prvi puta susreli sa tolikom dozom adrenalina no uz suigrače, pomažući jedni drugima i podržavajući se međusobno, sve je bilo kao od šale. Iskustvo je to koje će nam zasigurno svima dugo ostati u sjećanju. Nakon parka zajedno smo ručali te se uputili prema gradu kako bi našim malim ragbijašima pokazali i malo povijesti Verone sa neizostavnim balkonom Romea i Julie te Arenu ispred koje smo se svi zajedno slikali. Kako se dan bližio kraju, došlo je vrijeme da se uputimo prema hotelu kako bi se naspavali jer nedjelja je ono zbog čega smo najviše tu! Turnir!!

U nedjelju na doručku osjećala se pozitivna atmosfera a mali ragbijaši bili su uzbuđeni i jedva čekali dolazak na teren. Na terenima nas je dočekala naša svlačionica  i sve je već bilo spremno za početak još jednog odličnog dana. Podjeljeni prema godinama u 3 kategorije, svaka je ekipa sa svojim trenerom krenula na svoje terene jer nas je u jutarnjem dijelu čekalo natjecanje po grupama. Radili smo kao male lokomotive, zagrijani, usklađeni, i puni želje da se zabavimo a pri tom napravimo najbolji mogući rezultat. U sve tri kategorije odigrali smo odlično jutro zauzevši 2 mjesto u grupi i tako si otvorili put do "Plate semi-final" a kanije i do "Plate final" koji smo u jednoj kategoriji čak i osvojili. Na kraju dana podružili smo se sa ostalim ekipama i sa organizatorima turnira te ih svih zajedno pozvali da nas posjete u Splitu na proljeće 2016. kako bi im uzvratili za ovo prekrasno iskustvo i gostoprimstvo koje su prema nama pokazali.

Ovim putem željeli bi smo se zahvaliti i našem inicijatoru ove akcije tati Luki koji nam je svojim poznanstvom otvorio vrata na ovom turniru ali i pokrenuo lavinu među roditeljima koji su zajedno s njim i sa klubom radili na realizaciji ovog turnira. Hvala svima sponzorima i donatorima koji su prepoznali da su u našem radu djeca i njihov zdrav razvoj ono što je naš prioritet te nam pomogli u ovoj akciji.

Galerija sa fotografijama klikom na LINK: SLIKE