DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Kup Hrvatske za juniore i mlađe kadete osvojili Nada i Mladost

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j Još jedan vrijedan trofej osvojili su juniori Nade u nedjelju 6. studenog na Starom placu dok su mlađi kadeti bili drugoplasirani iza zagrebačke Mladosti. 

 

 

 

 

Momčad Nade do 18 godina predvođena petoricom seniorskih prvotimaca (Boko, Đurović, Vuletić, Rudić i Plazibat)  bila je uvjerljiva protiv izabranika Hrvoja Bartolića iz Zagreba. Splitska momčad  pokazala je više u svim segmentima igre. Čvrsta igra u  obrani te brza tranzicija iz faze obrane u fazu  napada  rezultirala je visokom pobjedom splitske momčadi. Nešto mlađi i neiskusniji sastav Zagreba uspijevao je tek solidno parirati u prvim fazama igre, ali nakon nekoliko uzastopnih pregrupiranja , splitska  momčad vješto je otvarala prostor za igrače linije koji su bili neumoljivi u realizaciji. Plod takve igre su i tri zgoditka braniča splitske momčadi Domagoja Plazibata  koji se vještim ubacivanjem s pozicije posljednjeg igrača splitske obrane pretvorio u najefikasnijeg igrača utakmice. Vjerujemo i nadamo se da će se iz ove darovite generacije u slijedećim godinama dosta igrača pridružiti i ostati u seniorskoj momčadi Nade.

Nada je igrala u slijedećem sastavu: Petera, Grubišić, Boko 5, Šarić, Relja, Đurović, Knezović, Bibić 5, Vuletić 10, Vuko 10,   Žunić, Belas, Rudić 5, Markić, Plazibat 27, Šarić, Abramušić, Boljat. Trener Luka Bjelanović.

Za Zagreb su nastupili: Turčić, Malec, Polačak, Juranec 5, Krmek, Šuklje,Bulum, Livaić, Kellett, Roguljić 3, Diliaj, Ležaić, Čapelnik, Ban. Trener Hrvoje Bartolić.

Istog dana  u Splitu se igrala i završnica Kupa  Hrvatske za mlađe kadete do 14. godina. Na završnom turniru sudjelovale su momčadi Mladosti, Nade i Zagreba.  Najviše kod kadeta su pokazali igrači zagrebačke Mladosti  pod vodstvom prof. Tihomira Jankovića, te zasluženo odnijeli pobjednički pehar u Zagreb,  drugo mjesto osvojili su kadeti Nade, a treće momčad Zagreba.

Rezultati:
Zagreb –Mladost   0:35  (0:15)
Nada – Zagreb      30:5   (25:0)
Nada – Mladost      0:15   (0:10)

Za Nadu su igrali: Perišin, Bošnjak, Puljiz, Kljaković-Šantić, Starčević, Petera, Mojsović, Plazibat, Mitar, Šimundža, Januška, Matulić, Uzelac, Šolić, Marasović i Lorenco. Trener nikola Denić.

Čestitke svima!