DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nadini juniori prvi, a mlađi kadeti drugi u Hrvatskoj

Ocjene: / 2
LošNajbolji 

j

Prošle nedjelje 26.5. na Savici u Zagrebu održani su finalni turniri Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete do 14 godina i za juniore do 18 godina na kojima su Nadine momčadi polučile dobre rezultate.

 

 

 

 

 

Momčad mlađih kadeta do 14 godina je u polufinalu pobijedila ekipu Lokomotive s rezultatom 20:5(10:0) dok je u drugom polufinalu Sinj bio bolji od Zagreba 10:25(0:20). U borbi za treće mjesto Zagreb je pobijedio Lokomotivu s 15:10. U finalnom susretu vodila se prava bitka te je rezultat u prvom poluvremenu bio 0:0 dok je u drugom dijelu krupniji Sinj postigao dva zgoditka, a Nada je tada uspjela samo jednom poentirati te je tako pehar otišao u Sinj s konačnim rezultatom od 10:5.

Za Nadu su igrali: Galić, Perišin, Traljić, Dujmović, Jurić, Boljat, Abramušić, Vuko, Markić, Ivanda, Knezović, Šutić, Šeparović, Tonković, Pečarević, Amulić, Ivica i Vukičević. Trener Nikola Denić, a pratitelj Ugo Rnjak.

U juniorskoj konkurenciji Nada je u polufinalu imala lak posao protiv Zagreba kojeg je pobijedila 76:0 dok je u drugom polufinalu bilo neizvjesnije te je Lokomotiva pobijedila Sinj s 14:0. U borbi za 3.mjesto Zagreb nije imao previše šansi protiv Sinja koji je pobijedio s 43:0. U finalno utakmicu gledatelji su mogli uživati u igri jedne i druge momčadi. Nada je dobro otvorila utakmicu te je već u drugoj minuti povela zgoditkom Plazibata koji je bio i uspješan pretvarač. Malo nakon toga Plazibat je postigao  i drugi zgoditak za rezultat prvog dijela 14:0. U nastavku Lokomotiva je zaigrala bolje te smanjila na 14:5 da bi pred kraj Nadini igrači opet preko Plazibata postavili konačnih 19:5 za veliko slavlje splićana.

Za Nadu su igrali: Čizmić, Vrdoljak, Antičević , Bešlić, Rinčić, Kordun, Kušeta, Ojdanić, Vuletić, Plazibat, Bavčević, Buljubašić, Vlajčević, Dodoja, Komar, Gotovac, Prijić, Boban i Đurović.Trener Luka Bjelanović.

Čestitke svima, a ozljeđenom kadetu Duji Dujmoviću želimo brz povratak na ragbi terene !