DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

USPJEŠNE PRIPREME U20 REPREZENTACIJE

12-16.9. Hrvatska U20 reprezentacija je boravila u češkom Olomoucu pripremajući se za predstojeće Europsko Prvenstvo (23-30.9. Sopot / Gdanjsk, Poljska).
Izbornik i trener Janković je na put poveo 23 igrača, dok su petorica izostala zbog obveza na fakultetima i poslu. Treniralo se dvaput dnevno.

U subotu, 16.9. odigrana je i prijateljska utakmica s češkom U20 reprezentacijom u Ričany-ma , kao predigra kvalifikacijske utakmice seniora za RWC Češka - Španjolska. Imali smo rijetku priliku (možda jednom u životu) odslušati hrvatsku himnu s izloženim RWC William Webb Elis trofejom ispred momčadi, koji je, specijalno za kvalifikacijsku utakmicu Češka - Španjolska, dovežen u Ričany-e.

Ostvaren je izuzetan rezultat i u dramatičnoj završnici postignuta je vrijedna pobjeda 23:27 (10:13). Igrač utakmice kapetan Rešetar, ali pohvale apsolutno svim igračima zbog izuzetne borbenosti i zalaganja u obrani protiv fizički jačih Čeha. Sa saznanjem da smo nastupili oslabljeni zbog ozljeda, te da je Češka u grupi iznad nas, možemo biti prezadovoljni rezultatom i s puno entuzijazma putovati u Poljsku.

Na utakmici su nastupili: Letica (Makarska Riviera), Markač (Mladost), Dumančić (Mladost), Kliškić (Mladost), Tamburić (Mladost), Šimić (Makarska Riviera), Olujić (Nada), Macan (Nada), Bunić (Mladost), Rešetar (Santa Boian), Stojan (Mladost), Buzov (Nada), Grgić (Mladost), Matijević (Sisak), Jurišić (Mladost). S klupe ušli: Šakić (Mladost), Paleka (Rijeka), Čurčić (Mladost), Borić (Makarska Riviera), Srzić (Makarska Riviera), Starek (Zagreb). Zbog ozljeda nisu nastupili: Tomić-Ferić (Nada), Mijić (Zagreb).