DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

U18 reprezentacija se plasirala među 16 najboljih u Europi

j

Hrvatska U18 reprezentacija trijumfalno je zaključila nastup na Europskom prvenstvu konferencije 1, koje se održalo u Andori od 29.3. do 2.4.

 

 

 

 

 

Prvenstvo se po prvi puta igralo po izuzetno napornom sistemu natjecanja u kojemu je svaka reprezentacija odigrala 5 utakmica u 5 dana.

Hrvatska je otvorila natjecanje utakmicom protiv domaćina Andore, gdje su naši mladi reprezentativci u prvom dijelu susreta s lakoćom poveli 13:0, međutim u drugom dijelu rade veliki broj "kazni", pogotovo u "rakovima" , čime daju krila domaćinu koji to koristi te utakmica završava rezultatmo 13:13.

Drugi dan nas je čekala Moldavija, treneri Ursić i Dinarina mijenjaju taktiku, u obrani više "ne napadamo rakove", te se smanjuje broj nepotrenih kazni, što nam uz dobru igru u napadu donosi pobjedu od 22-0.
Treći dan Mađarska, 26 - 0 za Hrvatsku.
Četvrti pada i favorit Danska, rezultat 16-8 za Hrvatsku.
Prvenstvo osvajamo pobjedom nad Srbijom 15 : 0, a uz naslov, te promociju među 16 najboljih u Europi, Hrvatska dobiva i nagradu za najbolji napad te najboljeg igrača turnira, za kojeg je proglašen naš Maximillian Keen.


Hrvatska iduće godine nastupa u skupini European Trophy u kojoj nastupaju reprezentacije Rumunjske, Nizozemske, Češke, Ukrajne, Luxenburga, Litve i Švicarske.

Čestitke igračima i vodstvu.