DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

HRVATSKA NA U18 EUROPSKOM RAGBI PRVENSTVU

j

Juniorska ragbi reprezentacija sudjeluje od petka 27.3 do subote 4.4. na Europskom prvenstvu koje se održava u Franscuskoj, u regiji Midi-Pireneji.

 

 

 

 

 

Hrvatska igra u skupini B zajedno s Češkom, Švicarskom, Luksemburgom, Ukrajinom, Srbijom, Litvom i Latvijom. U Elitnoj skupini igraju najbolje reprezentacije europe(svi iz Kupa 6 Nacija plus Gruzija i Portugal) dok će se u Grupi A bitke voditi između Rusije, Rumunjske, Poljske, Španjolske, Njemačke, Belgije, Nizozemske i Švedske. Prvoplasirani iz Grupe A i B idu u više grupe dok posljedni u svakoj grupi ispada u nižu grupu.
Prvu utakmicu izabranici Ivice Dinarine-Šimića i Vlade Ursića igraju protiv Švicarske  u subotu 28.3. u malom francuskom mjestu Pamiers. Naša reprezentacija je puna optimizma nakon dviju pobjeda protiv Srbije u pripremnim utakmicama i jedva čeka prvi sučev zvižduk. Hrvatsku ekspediciju u Francusku čini 26 igrača iz Lokomotive, Makarske Rivijere, Mladosti, Nade, Sinja i Zagreba. Vjerujemo da će se iz Midi-Pirineja juniori vratiti puni iskustva i lijepog osjećaja igranja u zemlji gdje je ragbi među popularnijim sportovima.
Mi im želimo puno sreće i dobrih igara !

Rezultate na Europskom prvenstvu U18 možete pratiti ovdje.