DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Hrvatska pobjedila Srbiju i Crnu Goru

Ocjene: / 0
LošNajbolji 
HRVATSKA - SICG 26:9

SPLIT - Igralište na Starom Placu. Gledatelja 2000. Utakmica 1. kola trećeg kruga Divizije 2 kvalifikacija za Svjetski kup 2007.: Hrvatska - Srbija i Crna Gora 26:9 (16:0). Sudac: Bruno Besset (Francuska).
HRVATSKA: Žilić, Penović, Nola, Scott, Marin, Pomper, Sablić (5), Lovreta, Puljiz (5), Rešetar (11), Rajčić, Ursić, Grizelj, Mandić (5), Burazin, Josipović, Čulić, Antunović, Olujić, Dedić, Dragičević, Antić.
SiCG: Dumić, Lukić, Aćimović, Mihajlović, Bulatović, Poprečica, Labus, Jakišić, Karatrajkovski, Kapor, Stefanović (9), Milosvljević, Rastovac, Đukić, Matejić, Novaković, Rodić, Krstić, Štiglić, Vujošević, Radulović, Granić.

Ragbijaši Hrvatske odlično su otvorili treći krug kvalifikacija, domaćom pobjedom protiv Srbije i Crne Gore. Naši su poveli nakon što je Ivan Rešetar realizirao kaznu udarcem s tridesetak metara. Bolju postavku na terenu i dominaciju u svim
elementima naši su iskoristili za povećanje vodstva kada je Miroslav Mandić po desnoj strani prošao do kraja. Novom realizacijom kazne Rešetara prednost od 11:0 na teškom terenu činila se već dostatnom zalihom, a definitivnu vjeru u pobjedu stekli smo nakon što je borbeni Boško Sablić odnio jednu "ničiju" loptu i pretvorio u zgoditak.
Lošiji teren kumovao je nešto lošijoj igri u drugom dijelu gdje je skup SiCG ipak počeo dominirati sredinom terena i uskom igrom stvarati probleme našoj obrani. Pokazalo se to i na rezultatu kada je Aleksandar Stefanović realizacijom dviju kazni približio goste na zaostatak od 16:6. U tim kriznim trenucima iskazao se posebno vođa naše momčadi kapetan Denis Puljiz koji je smirio situaciju i sa nekoliko akcija pokazao put prema pobjedi. Najprije je ponbovno precizni Rešetar realizirao kaznu za mirnu završnicu. Pet minuta prije kraja Stefanović je smanjio na 19:9. No Puljizova igra je na kraju okrunjena je odličnmo akcijom iz koje se na svega pet metara došlo do skupa, i kaznenog zgoditka zbog opstrukcije igre i velike pobjede. Šteta samo što je Denis Puljiz službeno objavio i kraj svoje igračke karijere, ovakvog lidera treba imati svaka momčad.