DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Hrvatska ide po pobjedu na Cipar

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Nakon uvjerljive pobjede u Zagrebu protiv Izraela ove subote naša reprezentacija u subotu gostuje na Cipru s početkom u 13:30 po hrvatskom vremenu.

 

 

 

 Dodatno ohrabrena vrlo dojmljivom i uvjerljivom igrom na utakmici protiv Izraela,  puna samopouzdanja, hrvatska momčad putuje u Paphos na Cipru. Momčad je uravnotežena a posebno raduje čvrstoća, probojnost i agilnost naše prve linije.

Biškić, Brečić i Miljak odradili su lavovski posao protiv Izraela. S takvim čvrstim temeljima u prvoj liniji, momčad dobiva na sigurnosti, lopta je čišća i više na raspolaganju. Naši glavni distributeri lopte Newton i Rosso tada imaju dovoljno vremena da na najkvalitetniji način uposle svoje suigrače. Osvježenje predstavljaju Perica i Plazibat koji su pored iskusnih i snažnih Jurišića i Grčića unijeli novu dozu eksplozivnosti, efikasnosti  te mladenačke drskosti u igri naše linije. Uglavnom  nakon lekcije u Oxfordu  igra naše reprezentacije se preporodila. Iskreno se nadamo da to nije bio pojedinačni bljesak već da će naša reprezentacija  nastavak natjecanja u okviru Prvenstva Europe odigrati na isti način. Reprezentacija Cipra  dobro je poznata našem stručnom stožeru i igračima. Mnogo bolje igraju kod kuće nego u gostima. Prošle natjecateljske sezone 20.10.2018. u Splitu  smo ih  uvjerljivo pobijedili rezultatom 46-24.

Posljednju utakmicu na Cipru igrali smo 16.05.2017.  Tada je bilo vrlo tijesnih 27:29 za Hrvatsku u jednoj dramski režiranoj utakmici. Na poluvremenu Cipar je uvjerljivo vodio 20:3. Hrvatska je uspjela sustići sigurno  vodstvo domaćina da bi Luka Kovačić, dvije minute prije kraja utakmice,  postigao zgoditak te uspješno pretvorio za pobjedu u jednom rijetko viđenom obratu i nesvakidašnjem susretu. Ovaj put nadamo se da će naša reprezentacija na jednostavniji način pronaći put do pobjede.
Utakmicu možete uživo pratiti na ovoj poveznici.