DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Hrvatska-Izrael u Zagrebu

Ocjene: / 3
LošNajbolji 

j

Nakon dvije uvjerljive pobjede u prva dva kola Europskog kupa nacija Hrvatska ragbijaška reprezentacija u Zagrebu se priprema za susret protiv Izraela.

 

 

 

 

 

 

Odličan start Hrvatske na početku ovogodišnjeg ciklusa uvjetovao je pozitivno ozračje i odličnu atmosferu u redovima naših reprezentativaca.  Unatoč napornim  i zahtjevnim  treninzima, naši reprezentativci,  izuzetno motivirani, ne štede se,  već nastoje u svakom segmentu treninga  dati svoj maksimum. Samo jedan je cilj u glavama naših igrača, jesenski dio natjecanja završiti sa tri pobjede i na čelu tablice skupine 1 Jug. Svog protivnika  reprezentaciju Izraela dobro su upoznali kroz prošle cikluse utakmica u skupini Jug. Do sada smo s Izraelom igrali 4 puta i tri puta smo bili uspješniji.  Pobijedili smo ih dvaput u Splitu 2014. i  2017. te na gostovanju u Netanyi 2015. Jedini poraz doživjeli smo na gostovanju 2016.  također u Netanyi. Momčad Izraela vrlo je čvrsta i neugodna. Igraju  fizički vrlo zahtjevan ragbi i sve dosadašnje utakmice iziskivale su maksimalan trud i koncentraciju naših igrača  tijekom svih 80 minuta susreta. Ovogodišnje natjecanje započeli su porazom protiv Malte na domaćem terenu u Netanyi,  prošle subote. Rezultat 14 :21 za Maltu govori o vrlo čvrstoj  i relativno neizvjesnoj utakmici. Nakon uvijek neugodnog  poraza kod kuće sada se moraju „vaditi“ u Zagrebu, ukoliko žele ostati u prilici,  da se bore za visoki plasman u skupini. Ipak vjerujemo da će Pryimak i društvo još morati pričekati sa prvom pobjedom na hrvatskom tlu te da će naš kapetan Nik Jurišić znati odvest hrvatsku momčad do pobjede u ovom susretu. Za razliku od sastava koji je igrao u Splitu protiv Cipra, na raspolaganju izborniku Jelaviću, u Zagrebu, neće biti pouzdanih  Newtona i Miljka  a  sastavu se priključuju Josh Brajković, Marko Buljac i splitski div Luka Perlain.

Iznijeto upućuje da ćemo u 15 sati u subotu na igralištu NŠC Stjepan Spajić svjedočiti još jednom uzbudljivom i zanimljivom   susretu. Vjerujemo da će naša reprezentacija uz podršku brojnih zagrebačkih kao i ljubitelja ragbija iz cijele  zemlje  stići do nove značajne pobjede.

Utakmicu možete pratiti uživo ovdje.