DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Hrvatska – Oxford University RFC

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Hrvatska ragbijaška reprezentacija okuplja se u Splitu pred završetak ciklusa utakmica PrvenstvaEurope, Skupina 1 Jug..

 

 

 

 
Hrvatska reprezentacija svoja posljednja dva susreta u skupini igrat će 28.travnja protiv reprezentacije BiH u Zagrebu dok 5. svibnja gostuje protiv izabranog sastava Andore.
U okviru priprema za ova dva susreta Hrvatski ragbijaški savez splitskim i hrvatskim ljubiteljima ragbija, te sporta uopće omogućio je istinsku ragbijašku poslasticu.

Na Starom placu, kultnom splitskom sportskom borilištu, Hrvatska ragbi reprezentacija ugostit će jednu od najstarijih i najpoznatijih amaterskih ragbi momčadi u svijetu Oxford University RFC. OURFC osnovan je daleke 1869.godine.
U svijetu su posebno poznati rivalski susreti Oxford - Cambridge (tzv. Varsity match) koji datiraju od 1872. godine. Za one malo znatiželjnije te godine odigran je prvi međunarodni ragbi susret u svijetu između Škotske i Engleske.
Susreti ovih dviju najcjenjenijih i napoznatijih sveučilišnih ragbi momčadi od 1921. igraju se u hramu engleskog ragbija Twickenhamu, svake godine početkom prosinca.

Za Oxford University RFC tijekom duge povijesti nastupalo je više od 300 državnih reprezentativaca iz desetak najkvalitetnijih svjetskih ragbi momčadi. Mnogi od njih postali su istinske legende svjetskog ragbija poput: Phil de Glanville, Joe Roff, Styrone Howe, Anton Oliver,Simon Halliday, David Kirk i Rob Egerton.

Dobiti za protivnika u pripremnom periodu ovako izuzetno kvalitetnog i poznatog protivnika izuzetna je čast i privilegija. Ovo je četvrti susret između Hrvatske i Oxford University RFC.
Prvi susret odigran je 2014. u Oxfordu, a slijedeća dva odigrana su2015. i 2016. u Zagrebu. Gosti su dosad bili uspješniji, nakon neriješenog rezultata 14:14 u Oxfordu ,dvaput su nas porazili u Zagrebu.

Iako relativno mlada momčad igraju vrlo brz, moderan i efikasan ragbi. Ovo je još jedna prilika da naši reprezentativci usporede svoje vještine i znanja s vještinama i stručnim znanjem jedne od najboljih svjetskih amaterskih momčadi.
Studenti Oxfordskog sveučilišta najbolji su primjer kako se uz vrhunsko školovanje uz kvalitetnu organizaciju mogu postizati i odlični sportski rezultati.

Split, 20.04.2018.
Hrvatska – Oxford University RFC
Igralište Ragbi kluba Nada Split (Stari plac) 17:00 sati