DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Utakmica godine za hrvatsku reprezentaciju

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Hrvatska reprezentacija prošlog je vikenda pobjedom nad Izraelom u Splitu upisala važne bodove u svojoj prvoj utakmici nove sezone Europskog kupa nacija, a već ove subote, pred nama je najvažniji susret godine, borba za prvo mjesto u skupini s izravnim protivnikom za prelazak u višu diviziju, uvijek neugodnom reprezentacijom Malte.

 

 

 

 Maltežani su našim igračima možda i najčešći suparnici posljednjih godina, a dok smo u zadnjem međusobnom susretu na proljeće u Zagrebu gledali remi, utakmicu prije, Hrvatska je 2015. u Splitu slavila rezultatom 34:27.

Poslije pobjede nad Izraelom, naši su reprezentativci imali nekoliko dana pauze, nakon čega ih je izbornik Yelavich u srijedu ponovno okupio u Zagrebu na pripremama.
Uz standardne prvotimce, treninzima se priključio i novi igrač Deon Mau'u. Deon je rođen na Samoi i ima hrvatske korijene, 96. je godište, a ragbi trenutno igra u Nizozemskoj.
Naš novi centar karijeru je započeo na Samoi i Novom Zelandu, gdje je u mlađim kategorijama osvajao i brojne nagrade.

Pomlađena hrvatska reprezentacija na Maltu kreće sutra, gdje slijedi teško gostovanje te napeta i čvrsta utakmica, a na popisu putnika našli su se sljedeći igrači:
1. Miljak,
2. Altamirano,
3. Perlain,
4. Brajkovic,
5. Galić,
6. Čorić,
7. Grle,
8. Rowe,
9. Kovačić,
10. Lerotić,
11. Rudić,
12. Mau'u,
13. Grčić (C),
14. Pavlović,
15. Plazibat,
16. Hasija,
17. Žigo,
18. Kodžić,
19. Perić,
20. Krmek,
21. Vuletić,
22. Rosso,
23. Vlajčević

Izvor: www.rugby.hr