DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Rugby Europe Conference 1 South 2017/2018

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Pozornost hrvatske ragbijaške javnosti slijedeća tri tjedna zaokupirat će pripreme i nastup reprezentacije u okviru Prvenstva Europe.

 

 

 

 
Hrvatska reprezentacija nastupa u europskoj grupi Conference 1 South. Pored naše reprezentacije u našoj Skupini 1 Jug nastupaju reprezentacije Andore, BiH, Izraela i Malte.

Ove jeseni naša reprezentacija odigrat će dva susreta. Prvi susret Hrvatska igra 28. listopada u Splitu protiv reprezentacije Izraela a sedam dana potom 4. studenog gostuje na Malti.
Na proljeće Hrvatska 28. travnja dočekuje reprezentaciju BiH a 5.svibnja gostuje u Andori.

Pripreme naše reprezentacije započinju u petak 20. listopada u Zagrebu, da bi se od srijede 25. listopada nastavile u Splitu.
Izbornik Milan Jelavich uputio je poziv za okupljanje čak 37 igrača:
Kovačić(MR),
Biškić, Buljac, Jurišić, Peršić, Šuta, Vlašić (HARK Mladost),
Boko, Burazin, Čorić, Jelavić-Mitrović, Kodžić, Lerotić, Miljak, Ondini, Perić, Perlain, Plazibat, Popović, Rosso, Rudić, Vlajčević, Vuletić (Nada)
Brčić, Grčić, Miloš, Pavlović, Prološčić, Žigo (Sinj),
Burazorović, Galić, Hasija, Kostanjšek, Krmek, Rešković (Zagreb),
Dylan Rowe (AUS),
Joshua Brajkovic (NZ).

U prošlom ciklusu Hrvatska je ostvarila 2 pobjede protiv Andore i Cipra. Igrali smo neodlučeno s pobjednikom skupine, reprezentacijom Malte, izgubili od Izraela te zauzeli 3. mjesto u skupini.
Izraelci su bili drugi iza Malte sa skorom od tri pobjede i jednim porazom.
Otkad igramo u zajedničkoj skupini Hrvatska je tri puta igrala protiv Izraela. Pobijedili smo dvaput 8.11.2014. u Splitu 31:20 i 7.11. 2015. u Netanyi 26:21 a izgubili smo prošle godine 5.11.2016. 23:16 također u Netanyi.

Po rezultatima se vidi da su sve tri utakmice bile vrlo izjednačene i rezultatski neizvjesne.
Uvjereni smo da nas i u Splitu 28. listopada očekuje izuzetno zanimljiv i rezultatski neizvjestan susret. Naša reprezentacija voli igrati u Splitu.

Na Starom placu uz podršku temperamentne i vjerne publike naša momčad je redovito pružala svoj maksimum i ostvarivala pozitivne rezultate. Nadamo se da će izabranici Milana Jelavića i ovaj put nastaviti tu tradiciju.