DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Muška ragbi 7 reprezentacija igra turnir u Bukureštu dok ženska ima pripreme na Braču

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

jNakon turnira u Ostravi prije dva tjedna hrvatska muška ragbi 7 reprezentacija ovog vikenda putuje u Bukurešt na završni turnir Rugby Europe Trophy Prvenstva Europe.

 

 

 

 

 

 

Hrvatska  nastupa u drugoj europskoj jakosnoj skupini u društvu slijedećih 11 zemalja: Cipar, Češka, Danska, Izrael, Latvija, Litva, Luksemburg, Moldavija, Rumunjska, Ukrajina i Švedska. Naša reprezentacija, sada pojačana nekolicinom igrača oporavljenih od ozljeda prvog dana natjecanja  u Bukureštu nastupit će  u skupini A, sa reprezentacijama Cipra, Češke i Švedske, u skupini  B nastupit će  Danska,      Izrael, Latvija i Rumunjska, a u skupini C  Luksemburg, Litva, Moldavija i Ukrajina.  Hrvatska  reprezentacija natjecanje će otvoriti u subotu u 10:22 h protiv Cipra, nakon čega slijedi Švedska u 12:45 te Češka u 15:52, a nakon grupne faze, drugog dana, nedjelja, donosi razigravanja za pozicije te finalne susrete, uz live stream svih utakmica na www.rugbyeurope.tv

Nakon velike borbe s ozljedama i otkazima te  osvojenog 7. mjesta u Ostravi cilj u Bukureštu je ostvariti ponovno plasman među 8 najboljih reprezentacija na turniru te ostati u ovoj istoj jakosnoj skupini  Prvenstva Europe.

Naša reprezentacija u Bukureštu će igrati u sljedećem sastavu: Antonio Ivanković, Nik Jurišić (C), Fran Peršić, Ivan Šuta, Jan Vlašić (MLADOST), Luka Lerotić, Vinko Rudić, Marin Vlajčević (NADA), Antonio Stojanovski (NOVI ZAGREB), Nikola Pavlović, Marko Grčić (SINJ) i Srđan Majkić (WALES).

Dok njihove muške kolege budu nastupali u Bukureštu, hrvatska ženska ragbi 7 reprezentacija pripremat će se u Supetru na otoku Braču u vremenu od 16-22. lipnja.Odmah potom 23. lipnja izabranice prof. Nikole Denića putuju u Slovačku, gdje se u Košicama održava  turnir Europskog  prvenstva za žene. U Košicama Hrvatska će se natjecati  prvog dana u skupini A u društvu s  Bugarskom, Litvom i Norveškom, u skupini B igrat će Austrija, BiH, Danska i gruzija, a u skupini C nastupit će djevojke iz Andore, Luksemburga, Slovačke i Slovenije. Slijedećeg dana djevojke će kao i maldići u Bkureštu razigravati za konačan plasman u cijeloj skupini.

Poziv za pripreme na Braču upućen je slijedećim kandidatkinjama za nastup na EP: Vedrana Alajbeg, Sara Bebić, Anabela Bonačić Vicić, Sara Buratović, Antea Dedić, Maja Gajica, Dubravka Kovač, Lucrezia Odrljin, Franćeska Pleština, Tihana Žaja (RK Nada),                       Erna Hamzagić, Paula  Kralj, Valerija Kršak, Mateja Spajić, Micole Žic (ŽARK Mladost), Margarita Mratović, Viktorija Žugaj (RK Zagreb) te Mirna Petričević (RK Sinj).                   Od pozvanih djevojaka  dvanaest  najboljih i najspremnijih će predstavljati Hrvatsku na EP u Košicama.