DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Veliki preokret za pobjedu nad Ciprom!

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

jHrvatska ragbi reprezentacija danas je odigrala svoj posljednji susret Europskog kupa nacija za sezonu 2016/2017 te u napetoj utakmici prepunoj preokreta pobijedila Cipar u njihovom najvažnijem ovogodišnjem susretu. 

 

 


Iako ova utakmica rezultatski nije utjecala na nas, pobjeda je svakako bila imperativ, a naši domaćini bili su pod posebnim pritiskom poraziti Hrvatsku na domaćem terenu; samo ih je pobjeda spašavala od ispadanja u nižu skupinu.

Cijelo prvo poluvrijeme Ciprani su tako napadali i preuzimali inicijativu, a svi pokušaji naših igrača bili su zaustavljeni; na pauzu se odlazi s visokih 20:3 te sve izgleda beznadno. Izbornik Yelavich razgovara s igračima te u nastavku susreta gledamo novu Hrvatsku; naši mladi igrači furiozno kreću u drugi dio te polaganjima Brajkovica, Jurišića i Rowea, uz uspješna pretvaranja kapetana Jurišića, ubrzo prelazimo u vodstvo 20:22. Cipar ponovno okreće utrakmicu u svoju korist te sve do 77. minute vodi, da bi u infarktnoj završnici Luka Kovačić u svojem debitantskom nastupu tada postigao polaganje za izjednačenje, a Nik Jurišić pretvaranjem doveo rezultat do konačnih 27:29 i hrvatske pobjede.

Uslijedila je velika euforija nakon možda najvećeg preokreta naše reprezentacije u povijesti, a momčad Cipra za igrača utakmice izabrala je Nika Jurišića, koji je svoju nagradu kapetanski predao mladom Luki Kovačiću. Čestitke svima!

Izvor: www.rugby.hr