DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Hrvatska gostuje na Cipru u subotu

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

jHrvatska ragbijaška reprezentacija sprema se za svoj posljednji susret Prvenstva Europe 2016/2017 Konferencija 1-skupina Jug.
 

 

 


Izabranici Milana Jelavića putuju na Cipar gdje će u subotu 6. svibnja s početkom u 15 sati na Paphiakos stadionu u Paphosu odmjeriti snage s reprezentacijom Cipra. Biti će ovo prvi službeni susret ovih reprezentacija u okviru Rugby Europe Prvenstva.

Reprezentacija Cipra postigla je neobičan svjetski rekord po broju uzastopnih pobjeda u službenim natjecanjima. Naime natječući se u periodu od 29.11.2008. do 1.11.2014. u Europskom kupu nacija (ENC) u skupinama 3D,2D,2C i 2B napravila je niz od 24 uzastopne pobjede što niti jednoj reprezentaciji u svijetu nije uspjelo. Naravno ove pobjede ostvarene su u nižim europskim kvalitetnim skupinama.

Od prošle godine otkad se natječe u Konferenciji 1-Jug reprezentacija Cipra upisala je tri poraza iz tri utakmice.
Naša reprezentacija propustila je priliku da se bori za prvo mjesto u skupini. Sada rasterećeni bilo kakvog imperativa putujemo na Cipar. Želja svih je da pobjedom okončamo ovaj natjecateljski ciklus.
Jesen donosi nove izazove s nadamo se još boljim rezultatima naše reprezentacije.

Za razliku od susreta s Maltom momčadi se pridružio Toni Grle a zbog ozljede nema Jai Ayouba, ulogu glavnog kreatora na poziciji otvarača preuzet će kapetan Nik Jurišić ili Luka Lerotić što će biti odlučeno nakon posljednjeg treninga pred utakmicu.
Pretpostavka je da će izbornik Jelavić na ovoj utakmici dati priliku što većem broju igrača s klupe da se nametnu i pokažu potencijal u stvarnim natjecateljskim uvjetima.

Na Cipar putuju slijedeći igrači: Luka Kovačić, Ilija Biškić, Marko Buljac,Marko Bunić, Nik Jurišić,Antonio Ivanković, Ivan Šuta, Ivan Miljak, Krešimir Čorić, Dino Kodžić, Marin Vlajčević, Tomislav Burazin, Luciano Luka Rosso, Luka Lerotić, Toni Miloš, Marko Grčić, Fran Hasija, Željko Galić, Martin Altamirano, Dylan Rowe, Toni Grle, Joshua Brajković i Luka Perlain.

Utakmicu možete pratiti preko mrežnih stranica Rugby Europe.

Ajmo Hrvatska!