DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Hrvatska - Malta 14 - 14

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

jPodjelom bodova u Sigetu, Malta osigurala prvo mjesto.
 

 

 


Hrvatska ragbi reprezentacija zadržala je tradiciju nepobjedivosti na domaćem terenu protiv reprezentacije Malte. Nažalost, to ovaj put nije bilo dovoljno da ostane u poziciji da se bori za prvo mjesto u skupini i nastavku natjecanja u kvalifikacijama za Svjetski kup 2019.
Očekivano teška utakmica protiv ove godine vrlo dobre i fizički snažne momčadi Malte. Otežavajuća okolnost za našu reprezentaciju je bila činjenica da nam je u ovom susretu igrala samo pobjeda i mogućnost dobivanja extra bodova. Ta realnost kao da je sputavala igrače u kockastim dresovima naročito u prvom poluvremenu. U tom periodu izabranici Milana Jelavića nisu uspijevali kvalitetno povezati svoje redove, napravljeno je dosta neforsiranih tehničkih pogrešaka što je išlo na mlin gostujuće momčadi jer su očekivano imali prednost u formaciji donjeg skupa.
Unatoč navedenim problemima naši mladići su se hrabro borili i nisu dozvolili igračima Malte da u tom periodu igre ostvare značajniju rezultatsku prednost.

Nakon početnog ispitivanja snaga i inicijative naše momčadi stvorena je prigoda naše momčadi u 10. minuti susreta. Gostujuća momčad pravi kaznu dvadesetak metara ispred svoje branke i daje prigodu da Hrvatska dođe do laka tri poena prednosti. Naša momčad izabire teži put, ne puca na branku već nastoji probijanjem doći do zgoditka. Malta se uspijeva obraniti i prilika za vodstvo odlazi u nepovrat.
Osam minuta kasnije u istoj situaciji ali pred našim prostorom zgoditka svoju prvu prigodu maltežani ne propušaju.
Izbornik Malte Neill Damian engleski hladnokrvno izabire lakšu mogućnost i gosti pucajući na branku stižu do početnog vodstva preko Morrisa 0:3.

Nastavak susreta donosi nam sličnu sliku igr3 s puno prekida uz mnogo snažnih duela i kontakata. Nakon iscrpljujuće borbe momčadi odlaze na odmor s navedenom prednošću Malte 0:3.

Nastavak susreta donosi nam kvalitetniju igru naše momčadi s vrlo zanimljivim i uzbudljivim rezultatkim promjenama.
Početnu inicijativu ima Hrvatska uz mnogo dinamičniju i bržu igru. Naši igrači konačno igrom kroz ruke uspijevaju kvalitetnije povezati redove i lakše probijati obranu gostiju ali ne uspijevaju doći do zadnjeg odlučujućeg pasa.

Prvi izlazak na polovinu Hrvatske Malta ponovno koristi te Morris još jednom precizno izkaznenog udaraca povećava vodstvo gostiju 0:6 u 48. minuti. Gosti koriste „šok“ domaćih igrača i u 52. minuti iskusni kapetan Malte Dominic Busutill hvata „na spavanju“ hrvatsku obranu te postiže laki zgoditak za vodstvo Malte 0:11. Morris ne uspijeva ostati hladnokrvan i promašuje pretvaranje.

A onda slijedi preokret. Hrvatska tri minute kasnije napokon uspijeva završiti akciju i Buljac postiže dugo očekivani zgoditak za Hrvatsku. Gledalište je živnilo a Ayoub uspješno pretvara za 7:11.
Momčad Hrvatske se lakše kreće i ima inicijativu koja u 60. minuti rezultira zgoditkom pridošlice iz Argentine debitanta Martina Altamirana dolazi u vodstvo 12:11. Nažalost u ovom napadu ostali smo bez prvog kreatora, otvarača Jai Ayouba koji je izišao zbog ozljede.

Nik Jurišić preuzima ulogu pucača i uspješno pretvara za vodstvo Hrvatske 14:11. Na tribinama oduševljenje i snažna podrška našoj momčadi.Činilo se da je trasiran put ka pobjedi. Iskusna momčad Malte uspijeva se pribrati i ponovno uspostaviti ravnotežu u igri.
Ponovno iscrpljujuća rovovska borba čekajući na kaznu protivnika. Snažni igrači skupa Malte iznuđuju prekšaj naše obrane i Morris ponovno precizan u 70 minuti izjednačuje 14:14.
Naši do kraja ne uspijevaju probiti čvrstu obranu Malte koja vješto čuva loptu do posljednjeg zvižduka španjolskog suca Molpecesa.

Na kraju pljesak i čestitke za obje momčadi. Momčad Malte zasluženo osvaja prvo mjesto u skupini i ide dalje ukvalifikacije za Svjetski kup.
Hrvatska ciklus završava slijedeće subote utakmicom protiv Cipra u gostima.
Najvažnije naša momčad nije razočarala, hrabro se borila i do posljednjeg daha tražila šansu protiv kvalitetnoposložene i fizički vrlo jake momčadi Malte.

Rugby Europe Championship 2016-2017 - Conference 1 South
Zagreb, 29.04.2017.
Hrvatska – Malta 14:14 (0:3)
Stadion Stjepan Spajić
Gledatelja: 1500
Glavni sudac: Jorge Molpeces Španjolska
Hrvatska: Miljak, Altamirano 5, Brečić, Buljac 5, Perlain,Brajković, Miloš, Rowe, Bunić, Ayoub 2, Rosso, Jurišić 2, Burazin, Grčić, Lerotić, Hasija, Biškić, Čorić, Galić, Kodžić, Kovačić,Vlajčević, Šuta
Malta: Ćerketa,Holliday, Galdes, Deguara, Cassar, Watts, Apsee,Davey, T. Holloway, Quarendonh, Dudman, Busutill 5, R. Holloway, Kirk, Morris 9, Spiteri, Gatt, Harwey, Borg, Vella, Galea, Hepburn, O'Brien