DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

HRVATSKA POBIJEDILA MALTU

Ocjene: / 4
LošNajbolji 

j

Hrvatska reprezentacija je pred punim gledalištem na stadionu RK Nada pobijedila uvijek neugodnu Maltu s 34:27 (23:11).

 

 

 

 

 

S podrškom preko 1000 gledatelja hrvatski reprezentativci su od početka krenuli hrabro i napadački, a u 7.minuti Newton otvara svoju današnju uspješnu seriju i iz kaznenog udarca Hrvatska vodi 3:0. U 17.minuti izvrsna akcija linije "kockastih" preko koje Jurišić dolazi do prostora i postiže zgoditak za 8:0. Newton pretvara za 10:0. Maltežani uzvraćaju iz kaznenog udarca te tako smanjuju na 10:3. Malta ubrzo i postiže zgoditak za smanjenje na 10:8. Newton iz kaznenog udarca povećava za 13:8. U 35.minuti stvaraju naši igrači iz par faza viška igrača i tako Šuti preostaje samo položiti loptu u prostor zgoditka za 18:8. Newton opet uspješno pretvara za 20:8. U 39.minuti "Sokolovi" smanjuju iz kaznenog udarca na 20:11, ali prije samog kraja prvog dijela raspoloženi Newton vraća na 12 razlike.

U drugom dijelu maltežani dolaze do prilike iz kaznenog udarca kojeg Quarendon koristi te smanjuje na 23:14. Osam minuta nakon toga najbolji igrač susreta Jason Newton presijeca loptu Malte i povećava na 28:13 i tada Jason promašuje jedino pretvaranje dana. U 63.minuti Watts postiže zgoditak kojem su prethodila 3 kaznena udarca koja su koristila Malti da dođu šta bližu crti zgoditka, a Querendon pretvara za 28:21. Srećom Newton opet naštimava pucačke instrumente i pretvara k.u. u 67.minuti za 31:21. Maltežani u 69.minuti dolaze iz kaznenog udarca na 31:24 da bi samo dvije minute kasnije Newton uzvratio na 34:24. U 77.minuti Quarendon prtvara k.u. za 34:27, a samo minutu kasnije Grčić radi prekršaj za žuti karton tako da je Hrvatska posljednje tri minute igrala s igračem manje, ali na sreću maltežani se nisu skroz približili prostoru našeg zgoditka tako da je konačan rezultat ostao 34:27.
Veliko slavlje gledatelja je potrajalo još dugo u noć uz naravno igru svih članova ragbi škole i vrtića koje su za ovu priliku pojačali i prijatelji iz RK Brač.

Split, Stari Plac Gledatelja oko 1000.
Glavni sudac Himmer Franck iz Njemačke, pomoćni suci Mario Dragičević(Hrvatska) i Ramage Samuel(Malta)

HRVATSKA: Miljak, Brečić, Udovičić, Jureško, Marčić, Jurčević, Galić, Rowe, Newton (24), Hakaraia, Šuta(5), Jurišić(5), Burazin, Lerotić, Vinac, Čorić, Biškić, Perić, Perlain, Grle, Popović, Rosso, Grčić

MALTA
: Holliday, Galdes, Collins, Cassar, Deguara, Watts (5), Apsee, Davey, Holloway T., Holloway R., Borg A. (5), Busuttil, Quarendon (17), Stivala, Kirk, Spiteri, Zammit, Ellul, Borg B., Briffa, Galea, Matthews, Cordle

Djelić ugođaja doživite klikom na fotografije Hrvoja Čizmića(RK Nada) ovdje i ovdje.
Fotografije Marina Bubrića možete vidjeti ovdje.

Mediji o utakmici:
Slobodna Dalmacija
Radio Dalmacija

Index

Dalmacija News