DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Reprezentacija otputovala na Maltu

Ocjene: / 1
LošNajbolji 

j

Nakon uspješno obavljenih priprema u Splitu izbornik Milan Yelavich je odabrao dvadeset i tri igrača koji će predstavljati Hrvatsku na utakmici Europskog kupa nacija u Valletti.


 

 

 

 

Odabrani reprezentativci su:
Filip Mijić (RK Lokomotiva),
Toni Grle (RK Makarska rivijera),
Denis Brečić, Ivan Šuta (HARK Mladost),
Tomislav Burazin, Krešimir Čorić, Dario Jurčević, Luka Lerotić, Mislav Milanović (RK Nada),
Marko Grčić (RK Sinj),
Željko Galić, Tomislav Kadić, Ivan Zelić (RK Zagreb),
Jai Ayoub (Australia),
Leo Monterisi (Italija),
Jason Newton (Južnoafrička Republika),
Dušan Hakaraia, Mario Ozich (oba Novi Zeland),
Tonći Buzov, Nik Jurišić, Ivan Miljak, Luka Perlain, Dylan Rowe (Velika Britanija).

 

Utakmica u glavnom gradu Malte će se održati 1.11.2014 sa početkom u 14:00 i predstavlja početak natjecanja za Hrvatsku ragbi reprezentaciju u novom dvogodišnjem ciklusu grupe 2A Europskog kupa nacija koji će trajati od jeseni 2014 do proljeća 2016. Grupa 2A predstavlja vrh amaterskog ragbija u Europi, a u ovom ciklusu nastup u ovoj grupi su izborili Češka (ispali iz „profesionalne“ grupe 1B), Švicarska, Malta, Hrvatska i Izrael (promovirani iz grupe 2B kao pobjednici u prošlom ciklusu).

U prvoj utakmici ovog ciklusa, proteklog vikenda, Švicarska je u gostima pobijedila Izrael rezultatom 29-18, a ovog vikenda, osim Malte i Hrvatske, međusobni meč u Nyonu (Švicarska) igraju Švicarska i Češka.
Sljedećeg vikenda su još na rasporedu utakmice Češka – Malta u Pragu i Hrvatska – Izrael u subotu u Splitu u 14:00 na igralištu RK Nada (Stari plac).

U nedjelju se reprezentacija vraća sa Malte i, nakon dana odmora, nastavlja sa pripremama u Splitu, kako bi što uspješnije odigrali utakmicu sa Izraelom i što uspješnije obavili prvu četvrtinu natjecanja Europskog kupa nacija.