DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ove subote : Hrvatska - Litva ENC 2A

Ocjene: / 1
LošNajbolji 

j

Hrvatska ragbi reprezentacija dočekuje Litvu na stadionu u Kranjčevićevoj


 

 

 

 

 

Nakon što su naši reprezentativci u pripremnoj utakmici u Oxfordu pokazali dobru formu i igru, istu nisu uspjeli ponoviti prošlog vikenda u Amsterdamu. Ove subote već imaju novu priliku. Kod kuće čekamo reprezentaciju Litve. Pobjeda nad Litvom nam je potrebna kako bi dobili svoju priliku boriti se za ostanak u skupini.

Hrvatska reprezentacija izgubila je prošlu subotu od osjetno jače reprezentacije Nizozemske rezultatom 45–13. Kroz cijelu utakmicu Nizozemska je dominirala u skupu, dok su u otvorenoj igri naši reprezentativci uspijevali parirati, te povremeno i ugroziti Nizozemce. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 12-3 koji je bio povoljan s obzirom na viđenu dominaciju Nizozemaca u skupu. Početkom drugog dijela Hrvatska je zaigrala bolje, te je u prvih 20-ak minuta dugog poluvremena bila u najmanju ruku ravnopravan protivnik Nizozemcima i smanjila rezultat na 12-6. U zadnjih 20 minuta utakmice, naša reprezentacija je na 10 minuta ostala s igračem manje, a Nizozemci su u tih deset minuta počeli ponovno dominirati u svim segmentima igre i „odlijepili“ se na nedostižnih i konačnih 45-13. Strijelci za Hrvatsku bili su Grčić 5 i Ayoub 8.

Nakon bolnog poraza od Nizozemske, Hrvatskoj preostaje borba za ostanak u skupini koju može osigurati pobjedom nad izravnim konkurentom Litvom ove subote na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu s početkom u 14 sati. 

Utakmica osim sportskog značenja ima i dobrotvorni karakter, a održati će se pod pokroviteljstvom Britanskog veleposlanstva u Zagrebu. Prihod od ulaznica Hrvatski ragbijaški savez donirati će za pomoć u radu udruge za terapijsko jahanje Nada Vrbovec.

Ulaznice za utakmicu Hrvatska – Litva od danas se mogu naći u prodaji na prodajnim mjestima „iNovina“ po cijeni od 10 kn.

Ragbijaši Hrvatske danas će se okupiti u zagrebu kako bi proveli nekoliko dana zajedno i što bolje se pripremili za nadolazeću, jako bitnu utakmicu.

Spisak igrača pozvanih na pripreme:

RK Nada

HARK MLADOST

ITALIJA

Ivan Miljak

Ante Bulat

Leo Montirese

Goran Čulić

Marko Buljac

Dario Jurčević

Denis Brečić

UK

Luka Lerotć

Ivan Šuta

Tonči Buzov

Paško Ivančić

Nik Jurišić

Krešo Čorić

Dario Oxenhem

JAR

Luka Perlain

Marko Bunić

Jason Newton

Jure Popović

Sasha Sekovanec

Toni Ivanković

AUS

RK ZAGREB

Jai Ayoub

Luka Jureško

RK LOKOMOTIVA

Fran Hasija

Antonio Stojanovska

NZ

Mario Ozich

RK SINJ

RK MAKARSKA RIVIJERA

Caleb Brown

Marko Grčić

Toni Grle

 

SRETNO HRVATSKA!!