DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Konferencija za tisak

U srijedu 05.05.2004 u prostorijama ragbi kluba Nada održana je konferencija za tisak na kojoj je najavljen turnir u ragbiju 7.
Sam turnir je predstavio predsjednik Hrvatskog ragbi saveza Branimir Marović, a o tijeku priprema reprezentacije govorio je izbornik Denis Puljiz.

Prigodnom presicom u trofejnoj sali na Starom placu organizacijski odbor kvalifikacijskog turnira Ragbija 7 predstavio je događanja koja će se na Starom placu zbivati 15. i 16. svibnja. Tada će Split (i tehnički organizator ragbi klub Nada u ime HRS-a) biti domaćini jednog od šest kvalifikacijskih turnira za odlazak na europsko prvenstvo koje će se održati u Palma de Mallorci. Dolazak u Split uz domaću reprezentaciju potvrdili su Italija, Poljska, Češka, Mađarska, Belgija (A-skupina), Republika Irska, Danska, BiH i Austrija (B-skupina).
- Sve su pripreme prvedene kraju, zahvaljujemo se glavnom pokrovitelju ministru Božidaru Kalmeti, poglavarstvima Grada Splita i naše Županije te brojnim sponzorima koji su potpomogli ovu najvežću feštu našeg sporta - ispričao je predsjednik Hrvatskog ragbi saveza Branimir Marović.
Izbornik Denis Puljiz, koji priželjkuje dobar rezultat, odredio je 19 igrača koji će od nedjelje pripremati u Supetru na Braču. Kandidati su Burazin, Antić, Olujić, Rajčić, Šafradin, Petrić i Blažević-Bandov iz Nade, Makarani Babić, Jujnović, Dedić i Pregun, "mladostaši" Mihaljević, Fruk i Muhoberac, igrači Zagreba Gržanić, Mandić i Marin, te dvojica "legionara" Lovreta (Marlow) i Graham (Novi Zeland).
Ragbi 7 se igra 2 x 7 minuta, a zanimljivost je da će sve momčadi imati po deset igrača, ali domaćini imaju i drugu momčad iz koje će se igrači za slučaj ozljede popunjavati redovi ostalih reprezentacija.

Više informacija o turnira možete pronaći na www.croatia7s.com