DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ragbi 7 - Prvenstvo Europe za muškarce i žene

Slijedeća dva dana Zagreb će ugostiti čak 24 zemlje sudionice Europskog prvenstva u ragbiju 7.

 

 

 
Dvanaest muških reprezentacija u okviru Rugby Europe Mens 7's Trophy, druge jakosne europske skupine borit će se  za plasman na EP. Momčadi su podijeljene u tri skupine kako slijedi :
Skupina A: Belgija, Hrvatska, Izrael i Bugarska.
Skupina B: Rumunjska, Litva, Cipar i Mađarska.
Skupina C: Luxembourg, Ukrajina, Danska i Latvija.

Natjecanja započinju u petak u 11:00 sati na igralištu NŠC Stjepan Spajić. Naša reprezentacija prvog dananatjecanja u skupinama otvara utakmicom s Izraelom u 12:50 sati, zatim igra s Bugarskom u 15:35 te na kraju u 18:20 igra s Belgijom.

Drugog dana natjecanja ovisno o plasmanu u grupama započinje razigravanje za konačan plasman.U isto vrijeme na terenu broj 2 NŠC Stjepan Spajić starta Rugby Europe Woman 7's Conference1,natjecanje za djevojke.
Djevojke su također raspoređene u tri skupine kako slijedi:

Skupina A: Malta, Bugarska, Andora i Turska.
Skupina B: Moldavija, Hrvatska, Slovačka i Litva.
Skupina C: Gruzija, Danska, Luxembourg i Slovenija.

Hrvatska ženska reprezentacija prvu utakmicu igra s djevojkama iz Slovačke u 12:50 sati, drugu protiv Litve u 15:35 te konačno u 18:20 s reprezentativkama Moldavije. Kao i kod muškaraca drugog dana slijedi razigravanje za konačan plasman.
Izbornik prof. Nikola Denić za nastup na EP odabrao je slijedeće igračice:
Vedrana Alajbeg, Sara Bebić, Anabela Bonačić-vicić, Sara buratović, Antea Dedić, Maja Gajica Paula Kralj,Valerija Kršak, Minea Matić, Franćeska Pleština, Tihana Žaja i Viktorija Žugaj.

Ne sumnjamo da će naše djevojke i mladići imati punu podršku ljubitelja ragbija i sporta iz Zagreba te impoželimo sreću i zdravlje te uspješan nastup na EP.
Za sve one ljubitelje ragbija koji neće moći uživo pratiti tijek natjecanja u Zagrebu live stream otvaranja i cijelog dvodnevnog natjecanja moći će pratiti na www.rugbyeurope.tv .

Kompletan raspored utakmica možete vidjeti na:
https://www.rugbyeurope.eu/competitions/2018-women-7s-conference-1
https://www.rugbyeurope.eu/competitions/2018-men-7s-trophy