DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Prvenstvo Europe R-7

jHrvatska ragbi 7 reprezentacija uspješno je završila svoj nastup na drugom Rugby Europe Men's 7' Trophy 2017. u Bukureštu, Rumunjska.

 

 

 

 

 

 

Hrvatska reprezentacija je među dvanaest europskih reprezentacija osvojila izvrsno peto mjesto. Na ovaj način Hrvatska je popravila svoj plasman ostvaren prije dva tjedna u češkoj Ostravi, na prvom turniru druge europske jakosne skupine, kada smo zauzeli sedmo mjesto. Hrvatska reprezentacija ostvarila je svoj cilj te u ukupnom ovogodišnjem poretku za Men's sevens Trophy 2017. zauzela vrlo dobro 6 mjesto. Ovogodišnje šesto mjesto predstavlja solidan uspjeh imajući u vidu da je naša reprezentacija još prošle godine igrala u slabijoj jakosnoj skupini te sada igra u društvu respektabilnih reprezentacija koje mnogo više ulažu u ovaj sport. Nadamo se da će ovogodišnji vrlo dobri rezultati doprinijeti još većem angažmanu Hrvatskog ragbijaškog saveza kako bi se R-7 reprezentaciji omogućili još kvalitetniji uvjeti i mogućnost nastupa svih najboljih igrača na EP.

U Bukureštu uz minimalnu popunu igračkog kadra naša reprezentacija pokazala je da ima prostora za napredak. Svih šest utakmica Hrvatska je odigrala vrlo solidno i tek malo je nedostajalo da se plasiramo među prve četiri momčadi. Ukupan skor od četiri pobjede i dva poraza protiv dvije prvoplasirane momčadi turnira to ponajbolje potvrđuje.

Prvog dana naša reprezentacija grupnu fazu natjecanja otvorila je s 24:19 pobjedom nad Ciprom, nakon čega je uslijedio očekivani poraz od jake Švedske, koja je u konačnici i osvojila prvenstvo, da bi nakon toga prvi dan natjecanja zaključili još jednom pobjedom, svladavši Češku rezultatom 22:19. S dvije pobjede i porazom, Hrvatska je osigurala ulazak u četvrtfinale. U borbi za plasman među četiri najbolje momčadi naša reprezentacija poražena je od kasnije drugoplasirane Litve (21:7). U nastavku natjecanja za plasman od 5-8 mjesta naša reprezentacija pobjeđuje Ukrajinu s 19:5 te u borbi za peto mjesto Dansku s 10:0.

Zadovoljan odigranim bio je i kapetan Nik Jurišić: „Nakon Ostrave, gdje smo bili oslabljeni brojnim ozljedama, ovdje smo pojačani Šutom, Majkićem i Vlajčevićem dobili dubinu na klupi i dodatnu brzinu u igri. Zasluženo smo pobijedili sve utakmice i vjerujem da bi uz koji zajednički trening više polufinale bilo naše. No ovo je i dalje veliki rezultat!“ S kapetanom se složio i jedan od najboljih pojedinaca u Bukureštu, igrač jakog velškog Ebbw Vale RFC-a, Srđan Majkić: „Turnir je za nas bio jako uspješan, igrali smo izvrstan ragbi protiv odličnih i dobro pripremljenih ekipa. Neki rezultati nisu bili onakvi kakvima smo se nadali, no to je ragbi. Uživao sam biti dio hrvatske reprezentacije i jedva čekam sljedeće okupljanje!“

Hrvatska je u Rumunjskoj igrala u sljedećem sastavu: Antonio Ivanković, Nik Jurišić (C), Fran Peršić, Ivan Šuta, Jan Vlašić (MLADOST), Luka Lerotić, Vinko Rudić, Marin Vlajčević (NADA), Antonio Stojanovski (NOVI ZAGREB), Nikola Pavlović, Marko Grčić (SINJ) i Srđan Majkić (WALES).

Reprezentativci sada odlaze na zasluženi odmor, a već sljedećeg vikenda u Slovačkoj će se održati i Europsko prvenstvo za žene, čime će naša ženska reprezentacija zatvoriti ovogodišnju ragbi 7 sezonu.