DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ragbi 7, Europske sveučilišne igre, Zagreb

j

Gotovo 30 godina od velike zagrebačke Univerzijade 1987., Europske sveučilišne igre ponovno će se održati u Hrvatskoj, ovoga puta u domaćinstvu Zagreba i Rijeke.

 

  

 

Među prvim sportovima na ovogodišnjim igrama, u Zagrebu se održava i natjecanje u ragbiju 7, na kojemu će nastupiti 14 ekipa europskih sveučilišta, među kojima i muška i ženska ekipa Sveučilišta u Zagrebu.
Na stadionu Stjepan Spajić u Sigetu, sada već tradicionalno domaćem terenu hrvatske ragbijaške reprezentacije, od 12. do 14.7. istovremeno će se odigrati muški i ženski turnir, a na njima će nastupiti sljedeća sveučilišta:

Ž: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Paris 13 (Francuska), Sveučilište Coimbra (Portugal), Sveučilište Porto (Portugal), Sveučilište Valencia (Španjolska) i Sveučilište Gloucestershire (Velika Britanija).

M: Sveučilište u Zagrebu, Gruzijsko nacionalno sveučilište, Sveučilište Siauliai (Litva), Sveučilište Utrecht (Nizozemska), Sveučilište Nova Lisbon (Portugal), Ekološko sveučilište Bukarest (Rumunjska), Sibirsko federalno sveučilište (Rusija) i Sveučilište Valencia (Španjolska).

Žensku ekipu Sveučilišta u Zagrebu voditi će trener Krešo Slaviček, dok je mušku preuzeo kapetan hrvatske reprezentacije Nik Jurišić, a sastavi naših predstavnika su u nastavku:

Ž: Nikolina Molnar, Petra Kušen, Margarita Mratović, Leonarda Škaro, Erna Hamzagić, Valerija Kršak, Dubravka Kovač, Tihana Žaja i Antea Dedić.

M: Ivan Šuta, Marko Buljac, Jan Vlašić, Dario Richard Oxenham, Andrija Galić, Antonio Ivanković, Ervin Kostanjšek, Ivan Josipović, Martin Rešković, Luka Žmegač, Josip Drdić i Antonio Stojanovski