DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Žene: Hrvatska nastupa na Prvenstvu Europe

jStigli smo i do samog kraja ragbi 7 sezone, koju će pred ljetnu pauzu ovog vikenda zaključiti hrvatska ženska reprezentacija.

 

 

 

 

 

 

U subotu i nedjelju u slovačkim Košicama naše će reprezentativke nastupiti na Europskom prvenstvu, za koje se od prošlog vikenda pripremaju u Supetru na Braču, a u konkurenciji 12 zemalja podijeljenih u tri skupine, Hrvatska će prvenstvo započeti u grupi A, zajedno s Bugarskom, Litvom i Norveškom.

U kampu reprezentacije vlada pozitivna atmosfera, cure su na Braču u samo nekoliko dana odradile već devet zajedničkih treninga, a svi su oduševljeni i uvjetima, terenom te sve većim napretkom kako se pripreme bliže kraju. Iznimno je zadovoljan i izbornik Nikola Denić, koji posebno hvali pozitivan stav i entuzijazam igračica: „ Svaki dan odradimo trening, nakon čega slijede dva – tri sata opuštanja pa opet trening. Cure daju sve od sebe i sto posto su u ovome, tako da na prvenstvo putujemo s velikim optimizmom, a cilj je kao i uvijek isti – finale i prelazak u višu skupinu. Iako smo se prošle godine opekli, igračice su sada i fizički i psihički puno spremnije tako da mislim da je postavljeni cilj realan.“Hrvatska prvenstvo otvara protiv Bugarske, a izbornik pojašnjava kako protivnike nije posebno proučavao zbog stalnih promjena u njihovim momčadima, već se orijentira na igru naše reprezentacije. „ Svi smo podređeni cilju, važno je da sve utakmice odigramo na razini i onako kako znamo; u tom slučaju ne bi smjelo biti problema, neovisno o spremi drugih reprezentacija“ – zaključio je.

Reprezentacija u Slovačku kreće u petak, a na popisu putnica našle su se sljedeće igračice:
Anabela Bonačić – Vicić, Antea Dedić (C), Dubravka Kovač, Franćeska Pleština, Lucrezia Odrljin, Maja Gajica, Sara Bebić, Sara Buratović, Tihana Žaja, Vedrana Alajbeg, Viktorija Žugaj i Mirna Petričević.