DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ženska reprezentacija kreće sa pripemama za Europsko prvenstvo

j

Nakon muške 7s reprezentacije koja je proteklog tjedna u Zagrebu odradila prvi dio priprema za Europsko prvenstvo u Bugarskoj, ove srijede u Splitu će se okupiti i ženska reprezentacija te tamo započeti svoje pripreme za R7 Europsko prvenstvo za žene (Sarajevo, 23. i 24. srpanj).

 

 

 

 

 

Hrvatska se na prvenstvu nalazi u skupini sa Maltom, Austrijom i Andorom, a nakon izvrsnog trećeg mjesta prošle godine na domaćem terenu u Zagrebu, izbornik Nikola Denić najavljuje kako je ovoga puta cilj finale: „Uvijek očekujemo više nego prethodne godine pa je tako i na ovom prvenstvu cilj borba za prvo mjesto i prelazak u višu skupinu“.

U sklopu priprema, naše reprezentativke će za vikend nastupiti i na turniru u Budimpešti, gdje će testirati formu protiv reprezentacija i klubova iz regije, a među pozvanim kandidatkinjama nalaze se igračice iz Nade i Mladosti, klubova koji su se susreli u nedavnom finalu ragbi 7 Prvenstva Hrvatske. „Cilj priprema je uigrati cure i napraviti ekipu od igračica iz dva kluba; u ovom pripremnom razdoblju moramo vidjeti koju su nam mane te ih ispraviti kako bismo prvenstvo dočekali najspremniji“ – dodao je izbornik. Cure se nakon Budimpešte vraćaju na kraći odmor, a drugi dio priprema na redu je 18.7., neposredno prije Europskog prvenstva.

Pozvane kandidatkinje:

Dubravka Kovač, Tihana Žaja, Frančeska Pleština, Antea Dedić, Vedrana Alajbeg, Maja Gajica, Sara Buratović, Antonija Šećer, Ljiljana Bagarić, Sara Bebić (RK NADA),
Micole Žic, Mateja Spajić, Erna Hamzagić i Paula Kralj (ŽARK MLADOST).