DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

HRVATSKA DOMAĆIN EUROPSKOG PRVENSTVA RAGBIJA 7 ZA ŽENE I MUŠKARCE

U lipnju, točnije 20. i 21. lipnja 2015. U Zagrebu, Hrvatska će biti domaćin Europskog prvenstva u ragbiju 7 za žene i muškarce. Zagreb će ugostiti 24 ekipe (12 momci i 12 cure) divizije B.  Ove godine turnir EP otvara mogućnot najbolje plasiranoj ekipi da otiđe na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, a to je svakako veliki motiv, jer će ragbi 7 od 2016 ponovo biti na Olimpijskim igrama.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrvatska muška ragbi 7 reprezentacija u svojoj skupini slovi za favorita, no da se zadrži na prvom mjestu i tako izbori kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre ili osvoji drugo mjesto i zajedno s prvacima bude dogodine promovirana u Diviziju A, neće imati lagan posao.

U diviziji s našim momcima nalaze se i Bugarska, Švicarska, Norveška, Luksemburg, Slovenija, Slovačka i Grčka. Još 4 mjesta čekaju najboljih 4 iz divizije C. No već sad je poznato da Hrvati prvenstvo otvaraju utakmicama u skupini protiv Slovenije i Slovačke te četvrtoplasiranog iz Divizije C. Što ih čeka dalje ovisi o njihovom plasmanu u grupi, za koji vjerujemo da će biti onaj najbolji. Domaća publika i poznat teren svakako će biti prednost uz veliku količinu rada koji naši momci ulažu u sebe tokom cijele godine, iako se većinom bave ragbijem 15.

 

Ženska ragbi reprezentacija Hrvatske također u svojoj skupini pri samom je vrhu. Djevojke će u grupi prvo odmjeriti snage sa Maltom, Luksemburgom i starim poznanicama – Austrijom, a nakon toga ovisno o plasmanu krojiti svoj put prema vrhu. Nadamo se ove godine uzbudljivom Hrvatskom prvenstvu u ragbiju 7 jer je broj ženkih klubova u porastu, a domaće prvenstvo je najbolji način da se djevojke dokažu izborniku Nikoli Deniću i tako izbore svoje mjesto u reprezentaciji.


Svi Vi koji nikad niste gledali ženski ragbi imate priliku 18.04. na Splitskom Starom placu pogledati međunarodni turnir „Women Split 7s“. Vjerujemo da nećete ostati ravnodušni i da će te osim Splita, posjetiti i bodriti naše cure i momke u Zagrebu 20. i 21. Lipnja 2015.


Sretno HRVATSKA!!