DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Pomladak Ljubljane dolazi Nadi u goste

j

U subotu 21. listopada 2017. na Starom placu u Splitu održat će se susreti mladih selekcija Ragbi kluba Nada Split i RK Ljubljana iz Ljubljane.

 

 

 

 

 

 

U četiri uzrastne kategorije (U10,U12, U14 i U16) nastupit će stotinjak mladih ragbijaša hrvatskog i slovenskog prvaka.
Utakmice najmlađih uzrasta započeti će u 10 sati, mlađi kadeti U14 u 11 sati dok je utakmica najstarijih kadeta U-16 predviđena za 12 sati.

Ovim susretima nastavlja se veliko sportsko prijateljstvo i rivalstvo dvaju klubova koji su ispisali značajan dio povijesti ragbija na ovim prostorima.
Naime, splitski mladići, tada studenti u Ljubljani Tartaglia, Alujević, Kovačević, Kudrić i Bulić dali su značajan doprinos u osnivanju RK Ljubljana davne 1962. godine.
Pored njih još desetak studenata iz Splita i Dalmacije bili okosnica momčadi i kluba u prvim godinama njegova djelovanja. Prijateljstva započeta u tim davnim danima prerasla su u poseban odnos dvaju klubova i veliko sportsko rivalstvo.
Pozitivna iskustva godinama prenošena ponajviše u susretima seniorskih momčadi dobivaju sada još jednu dimenziju više kroz susrete mlađih kategorija koje nastavljaju ovu lijepu sportsku priču.