DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

IN MEMORIAM: Milan Miki Stamenov

j

U subotu, 04. ožujka 2018. iznenada nas je napustio, Milan Miki Stamenov, naš dugogodišnji fizio, istaknuti član, dragi prijatelj i veliki neimar splitskog športa. 


 

 

 

 

 

Za ljudski život, vrlo često, u nemogućnosti da svojom sviješću i razumom objasnimo njegov nepredvidljiv tijek, kažemo da njime upravlja sudbina ili usud.
Ta varljiva, nikad do kraja razotkrivena, upravljačica naših života u subotu na obroncima Mosora odnijela nam je živote voljenih sinova, dragih i plemenitih prijatelja i poznanika. Na Mosoru, pored Doma gdje ste godinama, ti i tvoj brat, svoju ljubav prema prirodi i ljudima nesebično dijelili sa prijateljima iz Planinarskog društva Mosor, Hrvatske gorske službe za spašavanje kao i mnogobrojnim izletnicima, uvijek spremni da pomognu te učine ugodnijim boravak naših sugrađana na ovom omiljenom izletištu.

S jednakom strašću i ljubavi Miki je od 1985. godine kao fizioterapeut dočekivao i ispraćao brojne generacije splitskih ragbijaša i ragbijašica. Na legendarnom Starom placu podno Marjana te na brojnim terenima diljem Hrvatske i Europe pripremao je momčadi za nastup, uklanjao boli sanirajući povrede te dijelio s nama radost pobjede i tugu poraza.
Uvijek prisutan,skroman i samozatajan nije bio na novinskim stranicama i udarnim vijestima ali bio je neizostavna karika svih naših uspjeha i pobjeda. Nakon niza godina provedenih u svlačionici i igralištima sa svim generacijama kluba, iako bez igračkog iskustva, hrabro se pridružio našem veteranskom klubu Ragbi '59 nastupajući i vodeći brigu o suigračima na brojnim veteranskim turnirima iutakmicama.

Posljednjih desetak godina posebnu pažnju posvećivao je našoj ženskoj sekciji, očinski se brinući o potrebama i zdravlju naših djevojaka. Uvijek spreman da svojim znanjem, vještinama te neizmjernom ljubavi prema poslu kojim se bavio, pomogne drugima te im olakša tegobe i boli koje su ih mučile.


Dok nam srca razdire praznina, tuga i bol,možemo samo biti ponosni što smo bili dio njihova plemenita života i što nas je sve skupa ljudskošću, prijateljstvom i ljubavlju činiio bogatijim i boljim ljudima.

Zbogom prijatelju.

RK Nada


HrvojeIC_0053

HrvojeIC_61

HrvojeIC_05